Rhigo een begrip in de bedrijfsvaart

Rhigo een begrip in de bedrijfsvaart

> Branches>Bedrijfsvaart

Rhigo en de bedrijfsvaart

Al meer dan 60 jaar maakt Rhigo voor de bedrijfsvaart aluminium ramen en deuren. Dat betekent dat in de loop van die jaren er een enorme ervaring op dit gebied is opgebouwd en dat wij bewezen hebben tegemoet te kunnen komen aan de steeds veranderende wensen van onze afnemers. Hierdoor is Rhigo een aantrekkelijke partner: oplossingsgericht, betrouwbaar en leveren wij producten van hoge kwaliteit met een eigentijdse uitstraling die voldoen aan de eisen vastgelegd in de normen  ISO 614, ISO 3903 en ISO 3934.

Of het nu vrachtschepen, tankers, patrouilleboten, ponten, viskotters, of tjalken zijn; voor al deze soort schepen beschikt Rhigo over een uitgebreid assortiment aan aluminium profielen waaruit altijd een juiste toepassing kan worden gekozen. Het verschil tussen de profielen komt in grote lijnen neer op de manier van bevestiging in de wand: met klemblokjes, met een tegenlijst of van buitenaf zichtbaar geschroefd. 

De meeste bedrijfsvaartuigen hebben ramen met een traditionele vormgeving namelijk vier hoeken die van een radius zijn voorzien of scherpe hoekpunten. Maar ook ronde ramen kunnen worden gerealiseerd. Kijk voor gedetailleerder informatie en mogelijkheden op onze ramenpagina.

Hebt u het gevoel dat Rhigo ook voor u op dit gebied een goede partner zou kunnen zijn? Neem dan contact met ons op voor een bezoek of telefonisch gesprek met onze adviseur. Het moet wel heel afwijkend zijn als wij geen passende oplossing zouden weten voor uw wensen.

 

Keuringseisen

Dienen u ramen te voldoen aan bepaalde keuringseisen? Dit is voor ons geen enkel probleem.

  • Bureau Veritas (BV)
  • Lloyds Register (GL)
  • Rina
  • Germanischer Lloyd (GL)

Onze ramen worden in het bijzijn van de betreffende keuringsinstantie getest. Een van de meest voorkomende normen is de ISO 3903. Een norm voor zware ramen geschikt voor veelal zeegaande schepen. Maar ook voor ramen, waaraan minder zware eisen word gesteld,  kunt u bij ons terecht.

Rhigo neemt de zorg van de wettelijke certificeringen voor u uit handen. Bent u geïnteresseerd geraakt, neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Informatie

Bent u na het lezen geinteresseerd geraakt in een van onze producten, neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag verder.

  • Hoge kwaliteit producten
  • Twee jaar fabrieksgarantie
  • Goede en betrouwbare service

 

Structurele beglazing

Naast de traditionele manier van scheepsbeglazing in een aluminium profiel, komt het ook voor dat men kiest voor structurele beglazing (plakglas). Het glas wordt dan door middel van een verlijming in een sponning gemonteerd. Hierdoor ontstaat een zeer vlakke afwerking. Het glas kan enkel glas of isolerend glas zijn.

Een andere methode is dat men het glas plakt met een overlap. De buitenruit is rondom groter dan de binnenruit waardoor de verlijming wordt gedaan op de binnenzijde van buitenruit. Groot voordeel van die methode is dat het zorgt voor veel minder condensvorming maar ook voor een prachtig uiterlijk omdat het glas dan volledig doorloopt tussen de verschillende raamvlakken en er geen onderbreking te zien is van stalen of aluminium verticale stijlen.

De ruiten worden rondom voorzien van een zeefdruk die er voor zorgt dat de verlijming en stijlen niet meer zichtbaar zijn, maar dient ook als filter tegen UV straling waarmee de lijmlaag wordt beschermd.

Naast het leveren van het glas, kan Rhigo ook de montage op locatie voor u verzorgen. Bent u geïnteresseerd geraakt, neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden

 

Offerte aanvraag

Bent u na het lezen geinteresseerd geraakt in een van onze producten, neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag verder.

Offerte aanvragen